5 DANS

De Guangdong Modern Dance Company uit China stond zes jaar geleden op Holland Dance, en is nu terug in Nederland. De groep tracht Chinese klassieke dans met westerse moderne dans te mengen. In drie korte werken worden, als in Chinese miniaturen, met fijne penseelstreken breekbare sferen en stemmingen gecreëerd. De finale Upon Calligraphy is een poëtische bewegingscompositie, geïnspireerd op de verschillende stijlkenmerken van Chinese schriften. Foto Pan Wenfeng Pan Wenfeng

Guangdong Dance

Tilburg: Schouwburg. Aanvang: 20.15u. Res: www.theaterstilburg.nl

De Guangdong Modern Dance Company uit China stond zes jaar geleden op Holland Dance, en is nu terug in Nederland. De groep tracht Chinese klassieke dans met westerse moderne dans te mengen. In drie korte werken worden, als in Chinese miniaturen, met fijne penseelstreken breekbare sferen en stemmingen gecreëerd. De finale Upon Calligraphy is een poëtische bewegingscompositie, geïnspireerd op de verschillende stijlkenmerken van Chinese schriften.