Televisie Voorkeur

In de aflevering Dingen uit de serie over de wereld van het cabaret Andermans veren, gepresenteerd door Kick van der Veer, is o.a. een optreden van cabaretier Hans Dorrestijn (foto) te zien. Speciale gast is topgoochelaar Ronald Moray. Ned.2, 21.25-22.00u. Nederland, Bennekom, 26-10-2001 Hans dorrestein cabaretier Foto: Evelyne Jacq Jacq, Evelyne

actualiteiten

EénVandaag. Harry Horlings, oud-testvlieger en oud-militair van de luchtmacht vindt dat noodprocedures bij motoruitval van een vliegtuig niet goed in elkaar zitten en dat die procedures bovendien niet goed worden aangeleerd. Hij vertelt over de brandbrief die hij daarover schreef aan het ministerie van Verkeer en Waterstaat. Ned.1, 18.20-18.50u.

Netwerk. Tweede deel van een tweeluik over adoptie. De autoriteiten uit India eisen na zes jaar een adoptiekind terug. In de uitzending nieuwe feiten rond het betrokken adoptiebureau, Meiling, dat bij meer adopties bemiddeld heeft. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova/Den Haag vandaag. De nieuwste ontwikkeling in de zaak-Bokito, met o.m. een gesprek met de verzorger van de gorilla toen die in de dierentuin van Berlijn verbleef. Verder een reportage over ‘witte’ ouders die hun kinderen aanmelden op zwarte scholen en de discussies over de Europese grondwet. Ned.2, 22.15-22.50u.

praatprogramma

Wat heet! Zomeravondprogramma, live vanuit een muziektent in Artis met als gast onder anderen Hugo Borst, die reclame komt maken voor de dvd-uitgave van zijn televisieprogramma Over vaders en zonen. Menno Bentveld presenteert. Ned.3, 19.25-20.0u.

Knevel & Van den Brink. Gasten zijn onder anderen VVD-fractieleider Mark Rutte en Astrid Tengen uit Bovensmilde, die dertig jaar geleden een van de vastgehouden kinderen was bij de gijzeling van een lagere school door Molukkers. Ned.1, 23.15-0.10u.

documentaire

I'm a child anorexic. Documentaire over twee tienermeisjes, de 12-jarige Natasha en de 13-jarige Naomi die vanwege anorexia in behandeling zijn bij de Britse kliniek Rhodes Farm. BBC1, 23.45-0.45u.

Dossier 2300: Dagboek van een minnares. Minnaressen vertellen over hun leven en de rol die seks en macht daarin spelen. RTL4, 22.55-23.55u.

VPRO's Import: The origins of AIDS. Eerste deel van een tweedelige documentaire over het mysterie rond de oorsprong van hiv, het virus dat aids veroorzaakt. Dit raadsel is vooralsnog niet opgelost. Het moet ontstaan zijn bij contact tussen mensen en de genetisch sterk verwante chimpansees, die besmet waren met het aan hiv verwante SIV-virus. De aard van dat contact is onzeker. In gesprekken met deskundigen wordt de hypothese ontvouwd dat het virus eind jaren vijftig in Afrika door mensen is gecreëerd, bij de ontwikkeling van een vaccin tegen polio. Vraag is of de bestrijding van de ene ziekte de opkomst van de andere heeft veroorzaakt. Ned.2, 0.00-0.55u.

informatief

Abenteur Wissen. In de serie wetenschappelijke documentaires staan dit keer de toekomstontwikkelingen bij de productie van energie centraal: Das Energie-Dilemma - Kernenergie ohne Reue? ZDF, 22.15-22.45u.

Profiel: Haci Karacaer. Portret van Haci Karacaer, zoon van een Koerdische gastarbeider die zich ontwikkelde tot een aansprekende moslimleider. Hij wordt gezien als dé bemiddelaar tussen moslims en de Nederlandse samenleving. Maar hij roept ook wantrouwen op. Karacaer was tot twee jaar geleden directeur van Milli Görüs Noord-Holland, een tak van de grote Duitse moslimorganisatie. Milli Görüs Duitsland (Keulen) wordt beschouwd als zwaar conservatief. Inmiddels is Karacaer directeur van de Amsterdamse stichting Marhaba, die moslimjongeren bij de Nederlandse maatschappij moet betrekken. Ned.2, 22.50-23.30u.

cultuur

Jonathan Meades: Abroad again. Reportageserie over architectuur. Afl.: The case of the disap-pearing architect. De geheimzinnige Cuthbert Brodrick (1821-1905) was korte tijd de hipste architect in het Victoriaanse Engeland, maar nadat hij de beroemde Leeds Town Hall ontwierp, trok hij zich terug in Parijs. BBC2, 20.00-20.50u.

Cinema.nl. Verslag van het filmfestival in Cannes met onder anderen aandacht voor de film Go Go Tales van Abel Ferrara, een ‘screwball’-komedie met William Dafoe en Bob Hoskins, en voor de horrorfilm Hostel van Eli Roth. Zie ook www.cinema.nl. Ned.2, 23.30-0.00u.

sport

NOS UEFA Champions League. Voorbeschouwing met om 20.40u. een rechtstreeks verslag van de eerste helft van de finale in de Champions League tussen AC Milan en Liverpool. Na de wedstrijd aansluitend de uitreiking van de beker. Daarna volgt een nabeschouwing met onder anderen Guus Hiddink. Ned.3, 20.00-23.25u.