Stinkzwerver

En dat bedoel ik dus letterlijk, niet denigrerend. Niet zo lang geleden blogde ik al over zwervers die in de metro wonen en de reactie van andere passagiers op hun, eerlijk is eerlijk, penetrante geur. Hier zie je nogmaals hoe dat er uitziet. Ik fotografeerde (hoewel dat niet meer mag in de metro, wegens terrorisme)

zwerver.jpg
En dat bedoel ik dus letterlijk, niet denigrerend. Niet zo lang geleden blogde ik al over zwervers die in de metro wonen en de reactie van andere passagiers op hun, eerlijk is eerlijk, penetrante geur.

Hier zie je nogmaals hoe dat er uitziet. Ik fotografeerde (hoewel dat niet meer mag in de metro, wegens terrorisme) dit keer naar links waar iedereen zit en naar rechts waar helemaal achterin alleen een hoopje verdriet zit.

Je zou denken: een probleem van alle tijden. Ja en nee. De rijkdom in New York neemt toe, het aantal zwevers ook. Ondanks alle pogingen van burgemeester Bloomberg het aantal mensen op straat fors terug te brengen. Sinds de jaren twintig van vorige eeuw is de inkomensongelijkheid in Amerika niet zo groot geweest als nu. „En we weten waar dat toe leidde”, schreef The New York Times daarover.