Sluiter en Haase door in Parijs

Van de drie Nederlandse tennissers die via kwalificatiewedstrijden het hoofdtoernooi van Roland Garros proberen te bereiken, hebben twee de eerste ronde overleefd. Raemon Sluiter (29) versloeg gisteren in Parijs de Braziliaan Ricardo Mello in drie sets: 6-7 (5), 6-3 en 6-4. Zijn negen jaar jongere landgenoot Robin Haase zette in drie sets de Fransman Nicolas Tourte aan de kant: 6-7, 6-2 en 6-2. De enige Nederlandse vrouw die aan de kwalificaties voor de Open Franse tenniskampioenschappen deelneemt, Elise Tamaëla (23), speelt vanmiddag haar eerste partij tegen de Duitse Kathrin Woerle.

Dennis van Scheppingen (31) werd gisteren in zijn eerste partij met opvallend gemak aan de kant gezet door Dacian Craciun. De routinier uit Wilnis, die drie maanden geleden nog opzien baarde op het ABN Amro-toernooi door het Franse talent Gaël Monfils te verslaan, moest in twee sets zijn meerdere erkennen in de nummer 258 van de wereldranglijst: 0-6 en 3-6.

In de tweede ronde treft Sluiter vandaag de Fransman Laurent Recouderc, die te sterk was voor de Tsjech Jan Mertl.