Sektarisch geweld Bagdad neemt toe

Bagdad, 23 mei. Zeker acht shi`itische studenten zijn gisteren in het noorden van de Iraakse hoofdstad Bagdad door gewapende mannen in legeruniformen gedood. De daders hielden een bus aan en openden binnen het vuur op de inzittenden. De schietpartij werd gezien als een teken dat het sektarisch geweld na een periode van relatieve rust onder invloed van een Amerikaans- Iraaks veiligheidsoffensief weer toeneemt. Gisteren werden in Bagdad 33 lijken gevonden van mensen die naar algemeen wordt aangenomen door sektarische milities zijn vermoord. Het aantal dergelijke moorden was in februari-maart tot tien à vijftien per dag verminderd, maar is de afgelopen weken weer tot het dubbele toegenomen. Vandaag vielen twintig doden bij een aanslag op een café in Mandali, een shi`itisch-Koerdische stad in het oosten.