Radio Voorkeur

Desmet live. Neil Walles over de openluchtopera Poverty Requiem een boodschap tegen armoede, die wordt opgevoerd tijdens de Rotterdamse operadagen. Verder Pieter Tops over zijn boek Regimeverandering in Rotterdam waarin hij vertelt hoe de nieuwe aanpak in Rotterdam langzaam is doorgesijpeld naar andere gemeentebesturen, de landelijke politiek en de diverse instituten (zoals de politieacademie). Is de Rotterdamse aanpak de nieuwe manier van regeren? Radio 5, 18.05 - 19.50u.

De Avonden. Fransje de Waard over haar boek Spirituele crises en componist Egmont vertelt over zijn mystieke ervaringen. Acteur George van Houts over de schrijver Maarten Biesheuvel en auteur/uitgever Hans Dütting bericht uit Parijs. Ook een gesprek met Leo Schatz (1918) n.a.v. een expositie van zijn recente werk in het Museum Henriette Polak in Zutphen. Radio 6, 19.02-22.00u.

Casa Luna. Han Vrijling, hoogleraar waterbouw, is van mening dat de dijken in Nederland al vijftig jaar onvoldoende onderhouden worden. Hij noemt de Afsluitdijk als een van de zwakste plekken. Radio 1, 0.00-1.00u.