Overige Films

The Banger Sisters (Bob Dolman, 2002, VS). Onbeduidend maakwerk met Goldie Hawn en Susan Sarandon als twee voormalige hitsige groepies die het in de jaren zestig met vele rocksterren gedaan zouden hebben, onder wie Jim Morrison en Frank Zappa. RTL5, 20.30-22.20u.

I Love Trouble (Charles Shyer, 1994, VS). Risicoloos mengsel van komedie en thriller. Jonge verslaggeefster Julia Roberts en gearriveerde columnist Nick Nolte zitten elkaar dwars bij research naar genetisch gemanipuleerde melk, maar zijn uiteraard voor elkaar bestemd. Net5, 20.30-22.55u.

Spy Kids (Robert Rodriguez, 2001, VS). Spionagefantasie voor kinderen in de trant van de bekende James Bondfilms, waarin een jeugdige broer en zus niet alleen de wereld van de ondergang redden, maar ook hun beide ouders, spionnen in ruste. Wervelende montage, sterke humor en innemend amusement voor alle leeftijden. Tien, 20.35-22.10u.

Austin Powers: International Man of Mystery (Jay Roach, 1997, VS). Melige spionnenfilm-parodie met komiek Mike Myers in een dubbele hoofdrol van meesterspion Austin Powers en zijn aartsvijand Dr. Evil. Myers verdient de Peter Sellers Award voor een flinke dosis melige anachronismen en psychedelica, seksuele ongein en terloopse verwijzingen naar James Bond. Speelt zich af in het swingende Londen van de jaren zestig. Tien, 22.10-23.45u.

The Statement (Norman Jewison, 2003, CDN/F/GB). Michael Caine speelt de Franse oorlogsmisdadiger Paul Brossard in een politieke thriller gebaseerd op de zaak Paul Tovier, ‘de beul van Lyon’ die in 1944 persoonlijk zeven joden voor executie aanwees. Na de oorlog verdween hij spoorloos. Idealistische rechter Tilda Swinton en politiechef Jeremy Northam speuren hem op en onthullen een katholieke samenzwering die ervoor zorgde dat Brossard 50 jaar buiten schot bleef. BBC 1, 0.45-2.35u.