Later buien

Vanaf vrijdag is het zonnige lenteweer alweer voorbij. Lagedrukgebieden gaan het weerbeeld beïnvloeden met meer bewolking, een dalende temperatuur en regionaal een aantal (pittige) regen- of onweersbuien.

Vanavond en vannacht is het overal droog en, op een paar wolkenslierten na, onbewolkt. Er staat weinig wind en de temperatuur kan na middernacht flink dalen. Op veel plaatsen in het binnenland wordt het tussen 7 en 9 graden terwijl het aan zee 11 of 12 graden wordt. Er ontstaat nevel en op sommige plaatsen ook grondmist.

Na een frisse ochtend wordt het morgen een zonnige dag. In de middag ontstaan er wel enkele stapelwolken, maar buien boven België en Frankrijk weten Nederland (nog) niet te bereiken. In het binnenland wordt het met 25 of 26 graden zomers warm, op plaatsen waar de zwakke tot matige wind vanaf koud zeewater waait, is het een aantal graden minder warm.

’s Nachts en vrijdag overdag komt er overal meer bewolking voor en vooral in het zuiden en oosten zijn enkele pittige regen- en onweersbuien actief. In het westen valt het met de buien wel mee. Er staat nog altijd weinig wind en ’s middags komt de temperatuur op 20 tot 25 graden uit.

Tijdens het weekend bevinden we ons in minder warme lucht, het wordt in de middag tussen 16 en 20 graden. De bewolking overheerst en soms komt het tot enkele buien of valt er enige tijd regen.