Kamerleden: media bepalen te veel de politieke agenda

ROTTERDAM. Tweederde van de Tweede Kamerleden vindt dat de media te veel macht hebben. De helft van de Kamer denkt ook dat de media bepalen welke thema`s in Den Haag belangrijk zijn. De politiek zelf zou daar nog maar weinig greep op hebben. Dat blijkt uit een enquête onder Tweede Kamerleden en politiek journalisten van de Amsterdam School of Communications Research van de Universiteit van Amsterdam. Kamerleden vellen een zeer negatief oordeel over het functioneren van de Haagse journalistiek. Met de stelling `De massamedia hebben te veel politieke macht` was 67 procent van de parlementariërs het eens, tegenover 14 procent van de journalisten. Slechts één op de drie Tweede Kamerleden gelooft in de onafhankelijkheid van de parlementaire verslaggevers.