Hirsch Ballin wil onderzoek Indiase adoptiezaak

Rotterdam, 23 mei. Minister Hirsch Ballin (Justitie, CDA) wil een grondig onderzoek instellen naar de mogelijke ontvoering van een Indiaas adoptiekind dat bij een Nederlands gezin verblijft. Dat kondigde hij gisteren aan in Netwerk, naar aanleiding van een reportage van de actualiteitenrubriek waarin de affaire rond de ontvoering van een Indiaas adoptiekind werd onthuld. Het Nederlandse adoptiebureau is volgens het programma al sinds mei 2005 op de hoogte van de kidnapping van het adoptiekind. Hirsch Ballin stelde echter pas recentelijk geïnformeerd te zijn over de kwestie. Het kind is volgens de Indiase autoriteiten in 1999 niet vrijwillig afgestaan, maar ontvoerd, verkocht aan een kindertehuis en via de Nederlandse bemiddelingsorganisatie Meiling geadopteerd.