Gevangenis in Vught wil brandonveilige unit niet sluiten

Vught. De gevangenis in Vught negeert een advies van de gemeente om een deel van een gevangenisunit te sluiten wegens brandonveiligheid. De gemeente heeft dat gisteren moeten constateren na een reguliere controle op het gevangenisterrein, legde een woordvoerder uit. Eind vorige maand kreeg de directie het vrijblijvende advies om de eerste verdieping en de isoleercellen op de begane grond van unit 7 te sluiten. De hoofddraagconstructie bleek onvoldoende beschermd tegen brand, de isoleerafdeling is onvoldoende bestand tegen door- of overslag van brand, het plafond is onvoldoende brandwerend, van de wanden tussen cellen en gangen, gangdeuren, trappenhuisdeuren en de pui bij de ingang is de brandwering niet of onvoldoende aangetoond en de rookvrije vluchtroute over het dak kan niet tegen vuur.