Bart de Graaff, Pinkpop en Formule 1-bolides

1 Dit jaar is het vijf jaar geleden dat Bart de Graaff op 35-jarige leeftijd overleed aan een chronische nierziekte. Vrijdagavond blaast de door hem opgerichte omroep BNN zijn programma’s nieuw leven in tijdens het programma Bart: Vijf jaar tuin op zijn buik. Zo is presentator Filemon Wesselink te zien als stalker in een nieuwe versie van De Stalkshow en trekken de comedians van het satirische programma Tequila de Teletubbiespakken weer eens aan. Een dag later komt BNN met een nieuwe wekelijkse live talkshow, Kebab TV, vanuit een kebabzaak aan de boulevard in Scheveningen. Presentatoren Sophie Hilbrand en Sander Lantinga gaan onder meer op zoek naar een prijs die David Hasselhoff naar de kebabzaak moet lokken.

Bart: Vijf jaar tuin op zijn buik, vrijdag, 20.30u.Kebab TV, zaterdag, Ned. 3, 22.40u. Web: kebabtv.bnn.nl

2 Pinkpop is weer helemaal terug. Na een paar mindere jaren lijkt het popfestival net als vorig jaar uitverkocht te raken. Dat ligt vooral aan het programma van Pinkpop 2007 met grote namen als The Smashing Pumpkins, Arctic Monkeys, Scissor Sisters, Muse en Razorlight. Thuisblijvers kunnen net als voorgaande jaren het festival in Landgraaf op televisie, 3FM en internet volgen. Alleen de optredens van Linkin Park en Marilyn Manson mogen tot nu toe niet uitgezonden worden van hun platenmaatschappijen. De VPRO-site 3voor12 doet dit jaar voor de twaalfde keer op internet verslag van het popfestival met live optredens, interviews en recensies.

Maandag, 16.05u., Ned. 2, vanaf 19.00u op Ned. 3Web: www.3voor12.nl

3 Wat is er nou leuk aan een paar auto’s die eindeloos dezelfde rondjes rijden? Wie als Formule 1-dummy een antwoord wil hebben op die vraag kan het beste op eerste pinksterdag een keer naar de Grote Prijs van Monaco kijken. Het blijft een idioot gezicht om 22 bolides met hoge snelheid door de straten van het belastingparadijs Monte Carlo te zien scheuren langs flatgebouwen, het casino, de enorme jachten en met 280 kilometer per uur door een tunnel. Inhalen op het stratencircuit is bijna onmogelijk, de kans op crashes is groot. Vorig jaar won de Spanjaard Fernando Alonso op het stratencircuit. Dit jaar moet de 22-jarige Brit Lewis Hamilton zijn leiding in het klassement zien te behouden. Formule 1 toch niet interessant? Vanaf zondag begint ook het Franse tennistoernooi Roland Garros. De grote vraag is of Roger Federer eindelijk ook een keertje deze grand slam weet te winnen.

Grote Prijs van Monaco, zondag, RTL 7, 14.00u.Roland Garros, vanaf zondag, Ned.1, 11.00u.

David Haakman