7 Vergunningen

Vergunningen online www5.nijmegen.nl/VOIFrontend/Map.aspx?Referrer=ZoekScherm; www.gemgids.nl/voorst Wie zich wel eens afvraagt of de nieuwe carport, dakkapel of bijkeuken van zijn wijkgenoten wel aan alle regeltjes voldoet, kan sinds kort via Google Maps zelf polshoogte nemen. In Nijmegen en Voorst bijvoorbeeld. Die gemeenten zetten alle bouwvergunningen en milieuontheffingen op een overzichtelijk kaartje, zodat je in één oogopslag ziet wie wat van plan is, en wanneer. Wie doorklikt vindt ook de bouwtekeningen. Niet alleen handig als je nieuwsgierig bent naar wat er achter een hek gebeurt, maar ook als je het er niet mee eens bent. In Nijmegen kan je bezwaar maken door binnen zes werken een brief te sturen naar burgemeester en wethouders. Wil je het proces direct laten stopzetten, dan moet je je tot de voorzieningenrechter in Arnhem wenden. Zo makkelijk is klikken dus ook weer niet, alle kaartjes ten spijt. (HL) Met bijdragen van Michiel Dekker, Henk Leenaers, Anke Meijer en Jan Meijroos Weet wat er gebouwd wordt

Vergunningen online

www5.nijmegen.nl/VOIFrontend/Map.aspx?Referrer=ZoekScherm; www.gemgids.nl/voorst

Wie zich wel eens afvraagt of de nieuwe carport, dakkapel of bijkeuken van zijn wijkgenoten wel aan alle regeltjes voldoet, kan sinds kort via Google Maps zelf polshoogte nemen. In Nijmegen en Voorst bijvoorbeeld. Die gemeenten zetten alle bouwvergunningen en milieuontheffingen op een overzichtelijk kaartje, zodat je in één oogopslag ziet wie wat van plan is, en wanneer. Wie doorklikt vindt ook de bouwtekeningen. Niet alleen handig als je nieuwsgierig bent naar wat er achter een hek gebeurt, maar ook als je het er niet mee eens bent. In Nijmegen kan je bezwaar maken door binnen zes werken een brief te sturen naar burgemeester en wethouders. Wil je het proces direct laten stopzetten, dan moet je je tot de voorzieningenrechter in Arnhem wenden. Zo makkelijk is klikken dus ook weer niet, alle kaartjes ten spijt. (HL)

Met bijdragen van Michiel Dekker, Henk Leenaers, Anke Meijer en Jan Meijroos