5 Game

Metal Gear Solid Portable Ops PSP, 45 euro, uitgever: Konami Fans wachten er heimelijk op: Metal Gear Solid 4, volgens velen dé PlayStation 3 titel die ervoor gaat zorgen dat Sonys spelcomputer als een dolle gaat verkopen. Want aan dergelijke ‘system seller’ games ontbreekt het momenteel nog een beetje. Voor het zover is, is hier eerst Metal Gear Solid Portable Ops. De makers hebben goed rekening gehouden met de beperkingen van de handheld. Zo ligt de spelsnelheid wat lager en verloopt het spel via losse missies. Nadeel is wel dat Portable Ops hierdoor minder episch voelt dan de PlayStation 2 hits Metal Gear Solid 2 en 3. Tegelijkertijd kent Portable Ops vernieuwende elementen. Zo ronsel je als hoofdpersoon Snake in dit sluipactie-spel vijandelijke soldaten die je vervolgens meeneemt als rekruten op nieuwe missies. Een gewaagde maar geslaagde breuk met de originele gameplay die ook in multiplayer leuk uitpakt. (JM) Snake ronselt soldaten

Metal Gear Solid Portable Ops

PSP, 45 euro, uitgever: Konami

Fans wachten er heimelijk op: Metal Gear Solid 4, volgens velen dé PlayStation 3 titel die ervoor gaat zorgen dat Sonys spelcomputer als een dolle gaat verkopen. Want aan dergelijke ‘system seller’ games ontbreekt het momenteel nog een beetje. Voor het zover is, is hier eerst Metal Gear Solid Portable Ops. De makers hebben goed rekening gehouden met de beperkingen van de handheld. Zo ligt de spelsnelheid wat lager en verloopt het spel via losse missies. Nadeel is wel dat Portable Ops hierdoor minder episch voelt dan de PlayStation 2 hits Metal Gear Solid 2 en 3. Tegelijkertijd kent Portable Ops vernieuwende elementen. Zo ronsel je als hoofdpersoon Snake in dit sluipactie-spel vijandelijke soldaten die je vervolgens meeneemt als rekruten op nieuwe missies. Een gewaagde maar geslaagde breuk met de originele gameplay die ook in multiplayer leuk uitpakt. (JM)