1 Voetbal

Liverpool's Jerzy Dudek saves from Andriy Shevchenko to win a penalty shootout at the end of the UEFA Champions League Final between AC Milan and Liverpool at the Ataturk Olympic Stadium in Turkey, Istanbul Wednesday May 25, 2005. Liverpool won 3-2 on penalties after the match finished 3-3 after extra time. (AP Photo/Thomas Kienzle) Associated Press

Studio Sport: finale Champions League

Ned. 3, 20.40-23.00u.

Een voetbalfinale tussen AC Milan en Liverpool, dat klinkt bekend. De Rossoneri lieten de Reds twee jaar geleden alle hoeken van het veld zien in de eerste helft van de Champions Leaguefinale. AC Milan nam een 3-0 voorsprong en leek de belangrijkste Europese clubprijs al binnen te hebben. Maar Liverpool vocht zich terug naar 3-3 en won na het nemen van strafschoppen. In Milaan doet het dramatische verlies van Istanbul nog altijd zeer. Middenvelder Gennaro Gattuso verklaarde dat hij weigert de wedstrijd terug te kijken. En hij ontkende dat spelers van AC Milan tijdens de rust al feestvierden, waardoor Liverpool de tweede helft terug kon komen. Gattuso zette de toon voor de finale na de wedstrijd tegen Manchester United, met de mededeling dat zij de moeilijkste Engelse tegenstander hadden uitgeschakeld. Aanvoerder Gerrard reageerde door te stellen dat de Italiaan „zo bang als een katje is”. De finale is ook een botsing van speelstijlen. Met bewonderde technici als Kaká, Pirlo en Seedorf, tegenover onvermoeibare werkers als Carragher, Riise en Kuijt. (MD)