Zomerweer

Na een aantal meest bewolkte dagen met plaatselijke buien volgt een overgang naar zonnig weer met daarbij ook hogere temperaturen. Echt lang zal dit zomerse weertype niet aanhouden, aan het eind volgt onweer en een afkoeling. Aan het begin van de avond valt in het zuidoosten nog een enkele bui, mogelijk met onweer. Elders is het droog en klaart het steeds verder op. Bij weinig wind zal in de loop van de nacht mist ontstaan. Het koelt dan flink af, in het binnenland wordt het 7 of 8 graden.

Morgenochtend begint de dag fris maar zonnig. Omdat er weinig wind staat zal de temperatuur met behulp van de zon oplopen naar 20 tot 24 graden. Alleen direct aan zee is het een paar graden minder warm.

Ook donderdag is het zonnig en staat er slechts een zwakke tot matige noordoostenwind. De temperatuur komt nog wat hoger uit, op veel plaatsen wordt het een zomerse dag met 25 tot lokaal 28 graden. Op de stranden blijft de temperatuur achter, in de middag zorgt een zeewind voor verkoeling. Boven de Ardennen komen later op de dag enkele onweersbuien tot ontwikkeling, mogelijk dat ZuidLimburg hiervan ook een bui mee krijgt. Meer buien volgen op vrijdag en zaterdag. De warme lucht wordt dan geleidelijk uit ons land verdreven. Zondag wordt het alleen langs de oostgrens nog 20 graden, bovendien overheerst de bewolking en valt op veel plaatsen regen.