Weer gevechten in Libanon

Voor een tweede achtereenvolgende dag hebben het Libanese leger en Palestijnse moslimextremisten van Fatah al-Islam hevige strijd geleverd in Noord-Libanon. In totaal zijn 79 mensen omgekomen bij de gevechten. Het geweld tussen regeringstroepen en Fatah al-Islam laaide vanochtend weer op. Bij het kamp Nahr al-Bared, waar 40.000 Palestijnse vluchtelingen wonen, werd het zwaarst gevochten. Palestijnen in het kamp zeiden dat duizenden mensen dieper het kamp in zijn gevlucht voor het geweld. Beiroet werd gisteravond opgeschrikt door een explosie in een winkelgebied in het sunnitische district Verdun. De oorzaak en de omvang van de explosie waren bij het zakken van de krant nog niet duidelijk. Het geweld onderstreept de instabiliteit van Libanon. Het land herbergt talrijke gewapende groepen en is al maanden het toneel van een politieke crisis. (Reuters)

pagina 6 en 7