Radio Voorkeur

De Avonden. Gesprek met dichter Rogi Wieg over zijn nieuwe dichtbundel De kam, die werd geïllustreerd door beeldend kunstenaar Guy Swart. Een interview met Jabik Veenbaas van wie onlangs de bundel Brieven aan mijn zoon verscheen. Verder een nog onaf gedicht van Eus uit zijn eind dit jaar te verschijnen debuutbundel Gedwongen omgang en de poëzie-agenda: Waar bevinden zich de Nederlandse dichters? Radio 6, 19.02-22.00u.

Kunststof. Kees Beekmans studeerde Nederlands en werkte als journalist bij de Volkskrant. Tien jaar geleden besloot Beekmans les te gaan geven op een ‘zwarte school’. Over zijn belevenissen als leraar schreef hij De jeugd van tegenwoordig . In 2005 vertrok hij naar Marokko, het land van zijn leerlingen. In Marokko voor beginners beschrijft hij zijn inburgering in een voor hem vreemde cultuur. Hij vertrok als vrijgezel, maar trouwde uiteindelijk met een Marokkaanse én haar hele familie. Radio 1, 19.04-20.00u.

Casa Luna. Gast is zangeres/componiste Monique Krüs. Zij vertelt o.a. over haar eerste opera Gods videotheek. Radio 1, 0.00-0.45u.