Piraten houden hulp voor Somalië tegen

Mogadishu. De levering van voedselhulp door de Verenigde Naties aan Somalië via zee is beëindigd. Piraten hebben geprobeerd om een schip aan te vallen dat was gecharterd door de VN. Het hoofd van het Wereldvoedselprogramma (WFP) van de VN zei dat het programma om een miljoen Somaliërs van voedsel te voorzien ernstig wordt bedreigd. Het WFP heeft de internationale gemeenschap opgeroepen tot actie over te gaan om de wateren voor de kust van Somalië veilig te maken. Somalische piraten zijn getrainde strijders, vaak gekleed in militaire kleding, die in speedboten voor de kust van het Afrikaanse land varen. Ze zijn uitgerust met satelliettelefoons en andere technische snufjes. Ze vallen zowel passagiers- als goederenschepen aan voor de vracht en voor losgeld dat ze gebruiken om wapens te kopen.