Opnieuw een schietincident in wijk Katendrecht

Rotterdam, 22 mei. Op het Rotterdamse schiereiland Katendrecht zijn zondagavond twee Rotterdammers van 31 en 33 jaar gewond geraakt door een schietpartij. De politie heeft gisteren vier personen aangehouden die mogelijk bij de schietpartij betrokken waren. Aanleiding van het incident is mogelijk een onderlinge ruzie. Volgens bronnen zou een van de slachtoffers de 31-jarige Gerald H. zijn. H. stond terecht voor van het doodschieten van de 13-jarige Sedar Soares in 2003. In hoger beroep sprak het gerechtshof hem vrij wegens gebrek aan bewijs. Katendrecht heeft sinds een dodelijke schietpartij op 4 januari te maken met veel geweldsincidenten. Naast het schietincident van zondag onderzoekt de politie met dertig rechercheurs nog drie schietpartijen. Een groep Antillianen zou voor de grootste overlast zorgen.