Gloeilampen tegen gorilla’s

Voor het tweejaarlijkse Grote Krijgsberaad van de buitenlandse correspondenten van NRC Handelsblad is de redactie van Tango aangekomen in Nederland. Hier wordt stevig gedebatteerd. Men breekt zich het hoofd over de vraag of je het gebruik van gloeilampen wettelijk mag verbieden bij oudere vrouwen die honderd dagen lang obsceen glimlachen naar bronstige zilverruggorilla’s.

Voor de berichtgeving over weer een nieuwe Braziliaanse minister in de regering van Lula die gaat opstappen wegens corruptie zult u even moeten uitwijken naar andere media. En dat majesteit Hugo Chávez opnieuw zijn ondemocratische gezicht zal tonen door aanstaande weekeinde een televisiezender te verbieden die hem niet aanstaat, zal de komende dagen alleen via de reguliere krantenkanalen worden beschreven.

In Nederland gaat alles goed. Het wordt later deze week tango warm!