correcties & aanvullingen

Bouwgrond

In de graphic Bouwgrond kost het meest in de provincie Utrecht (19 mei, pagina 3) is een verkeerde vermenigvuldigingsfactor vermeld. De prijzen per hectare moeten niet worden vermenigvuldigd met 1.000, maar met 1 miljoen euro.

Coalitie

In het artikel ‘Honderd dagen luisteren is niet gratuit’ (21 mei, pagina 1) is sprake van de coalitiepartijen CDA, PvdA en D66. In plaats van D66 had de ChristenUnie moeten worden genoemd.

ABN Amro

In het artikel Geen paniek over ABN Amro en activistische aandeelhouders, maar blijf wel bij de les (19 mei, pagina 13) staat dat de minister van Financiën bij een bankenovername „samen met de Nederlandse bank” belangen moet waarborgen. Bedoeld is hier De Nederlandsche Bank, toezichthouder op het bankwezen.

Video-installatie

Het artikel Gevelreclame voor antieke handschriften (18 mei, pagina 27) vermeldt de video-installatie van Rob Johannesma onder de titel Parallelle Werelden. Bedoeld is: Parallelle Bibliotheek.

Gorilla

Het hoofdartikel Adopteer een parkiet stelt dat er zwaargewonden vielen bij de ontsnapping van de gorilla Bokito, zaterdag in Diergaarde Blijdorp. Het voorval gebeurde op vrijdag, en er viel een zwaargewonde.