5 Uitvinden

Uitvindersdromen

www.tnoisjarig.nl

Heb je ook wel eens zo’n idee waarvan je je afvraagt waarom het nog niet is uitgevonden? Zoals autoraampjes die onder water vanzelf opengaan, waardoor je na een auto-ongeluk toch uit een sloot kunt ontsnappen. En waarom is er eigenlijk nog geen een autoradio die vanzelf uitgaat zodra brandweer of ambulance hun sirenes aanzetten? Alle Willie Wortels in spe krijgen van TNO nu de kans hun uitvindersdroom uit te laten komen. Dit onderzoeksinstituut viert in 2007 zijn 75ste verjaardag. Wie het beste filmpje instuurt naar de prijsvraag “Not invented yet” op tnoisjarig.nl mag zijn idee samen met de knappe koppen van TNO in de praktijk brengen. Andermans filmpjes bekijken is ook erg leuk. Jammer dat voorbeeldfilmpje “Scanman” niet meedingt naar de eerste prijs. Je hebt nooit meer een boodschappenlijstje nodig met dit mobieltje dat ook barcodes scant. (HL)