Wielrenner Berkhout wint Olympia`s Tour, Pinotti leider in Giro

BUCHTEN/ FIORANO MODENESE. Wielrenner Thomas Berkhout heeft gisteren verrassend Olympia`s Tour gewonnen. Hij maakte in de slotetappe van Buchten tot Buchten net voldoende goed op klassementsleider Martijn Maaskant om zijn ploeggenoot (Rabobank) in de eindrangschikking te achterhalen. De Noor Kurt-Asle Arvesen won gisteren de achtste etappe van de Ronde van Italië. De renner van Team CSC versloeg na 194 kilometer de Italiaanse wereldkampioen Paolo Bettini en de Kazach Assan Bazajev in de sprint van een kopgroep. De Italiaanse klassementsleider Marco Pinotti eindigde in het peloton op ruim 4 minuten, maar behoudt wel de roze trui. De Zuid-Afrikaanse renner Robert Hunter schreef gisteren de Ronde van Picardië op zijn naam. Hij behield de leiding in de vierde en laatste etappe, die werd gewonnen door Janeck Tombak uit Estland.