Weer Europees voetbal voor FC Groningen

FC Groningen heeft zich ten koste van FC Utrecht geplaatst voor het toernooi om de UEFA Cup. Nadat de Groningers de eerste wedstrijd in Utrecht al met 2-0 hadden gewonnen, werd het ook in de Euroborg een overwinning voor het elftal van trainer Ron Jans: 2-1.

Luis Suarez scoorde na vier minuten voor FC Groningen. De Uruguayaan, die ook al beide treffers in het eerste duel voor zijn rekening nam, kreeg alle ruimte om van twintig meter doeltreffend uit te halen.

De 1-0 stand betekende dat FC Utrecht minimaal drie keer zou moeten scoren om alsnog te winnen. FC Groningen bleef de betere partij, met Suarez als uitblinker. Elke actie van de kleine spits bezorgde de Utrechtse verdediging handenvol werk.

Een overtreding op Suarez leverde Groningen een strafschop op die door Levtsjenko werd benut (2-0). De tegentreffer van Gregoor van Dijk, eveneens uit een strafschop, deed uiteindelijk niet meer ter zake.

FC Groningen speelt nu voor het tweede opeenvolgende jaar in het UEFA-Cuptoernooi. FC Utrecht moet zich tegen Vitesse proberen te plaatsen voor de Intertoto Cup. Vitesse plaatste zich voor de ‘finale’ door in Nijmegen NEC met 2-0 te verslaan. Het eerste duel had Vitesse al met 1-0 gewonnen.

Het duel tussen NEC en Vitesse was gisteren vrij snel van de spanning ontdaan. De thuisclub bleek door de afwezigheid van de geblesseerde aanvallers onmachtig. Vitesse was bij de eerste kans na een half uur direct trefzeker. Anduele Pryor scoorde. Invaller Danko Lazovic, die wegens een lichte blessure op de bank begon, besliste het duel twaalf minuten voor tijd: 0-2.

In de play-offs voor promotie en degradatie speelden RBC en Excelsior in hun eerste wedstrijd in Roosendaal gelijk (1-1). VVV Venlo versloeg thuis eredivisieclub RKC met 2-0.

VVV Venlo: pagina 15