Weblog van de dag

NYC Narcis

Big Narcis? Groot nieuws uit het weblog New York: Freek Staps meldt dat de narcis is uitgeroepen tot officiële bloem van New York City. Sinds ‘9/11’ doneert een Nederlandse bollenexporteur jaarlijks een half miljoen narcissenbollen aan de stad: „Na de aanslagen vroeg hij of hij iets kon doen, en dat kon hij dus wel. De bloem is geliefd in de stad, vooral omdat eekhoorns er niet van houden. De beesten eten wel tulpen.” Ook Nederlandse kaas staat in de belangstelling in NYC: „Een paar dagen geleden kreeg ik een nieuwe aankondiging. Gaat over ‘de grootste kaas ter wereld’. De fabrikant benadrukt uit de losse pols de link tussen New York en Nederland: ‘New York, de stad die door Peter Stuyvesant werd gesticht en waarvan het stratenplan is gebaseerd op dat van de Beemsterpolder’. Dat laatste is nieuw voor me. Weet iemand dat te bevestigen?”

www.nrc.nl/newyork

Weblog Groenteman. Marie-José Klaver vertelt dat Hanneke Groenteman gaat stoppen met haar weblog: „De reden zijn de vele negatieve reacties en e-mails die ze ontving naar aanleiding van een posting op haar blog over haar beroving. ‘Ik wou even een schokje van me afschrijven, en ik krijg een golf narigheid over me heen’, aldus Groenteman.”

www.nrc.nl/klaver