Warmte op komst

De temperatuur loopt de komende dagen flink op. Donderdag en waarschijnlijk ook vrijdag wordt op de meeste plaatsen de grens van 25 graden overschreden. Daarbij is er aanvankelijk steeds meer zon, maar vrijdag verandert dat uiteindelijk. Ook vanavond en vannacht zijn er wolkenvelden en aan het eind van de avond drijven in het zuidwesten enkele pittige buien binnen, lokaal met onweer.

In de loop van de nacht trekken de buien langzaam tot over het midden van het land. Ze nemen daarbij in intensiteit steeds verder af. In het noorden blijft het droog met uiteindelijk steeds breder wordende opklaringen. Het koelt af tot rond 12 graden.

Morgenochtend schijnt de zon in het noorden al regelmatig en in de middag volgen ook grote delen van het midden en westen van het land. Brabant, Limburg en delen van Gelderland hebben vooral in de middag juist meer bewolking met ook een enkele regenbui. Wel is het zo dat daar de hoogste temperaturen worden bereikt: een graad of 23.

In het noordwesten wordt het ondanks alle zon niet warmer dan een graad of 16. Woensdag is het overal droog met flink wat zon en maximumtemperaturen rond 23 graden.

Donderdag wordt het nog een stuk warmer met gemiddeld 27 graden. Tegen het eind van de dag valt in het zuiden dan een enkele onweersbui die de voorbode is van waarschijnlijk veel meer buien op een broeierig warme vrijdag.