Televisie Voorkeur

De jaarlijkse RHS Chelsea Flower Show, georganiseerd in samenwerking met de Royal Horticultural Society, loopt dit jaar van 22 tot en met 26 mei. De BBC besteedt dagelijks aandacht aan deze manifestatie waarbij paviljoens en tuinen worden opengesteld, prijzen worden uitgereikt en nieuwe bloemenrassen worden gepresenteerd. BBC 2, 21.00-22.00u. Foto AFP Local Chelsea artist Julian Barrow starts a painting of the Ecover Chelsea Pensioners' garden display at RHS Chelsea Flower Show , 20 May 2005. The Royal Horticulteral Show, which opens on 24th May is over 160 years old, and in its 92nd year in the grounds of the Royal Hospital , Chelsea. AFP PHOTO/MARTYN HAYHOW AFP

actualiteiten

EénVandaag. Mark Rutte, fractievoorzitter van de VVD, reageert op het bezoek van de ministers aan ‘het land’. Het is vooral bedoeld om het imago van de politiek op te poetsen, maar of er concreet iets mee gedaan wordt, is volgens Rutte maar zeer de vraag. Ned.1, 18.20-18.50u.

Netwerk. De stand van zaken rond de honderd dagen van Balkenende IV en een verslag over de malafide houthandel in Congo. Netwerk, Ned. 20.25-20.55u.

Nova. Bokito: de familie van de gebeten vrouw voelt zich belasterd door berichten in de media. Aandacht voor Jaap de Hoop Scheffers ontmoeting met president Bush en een verslag van de 100-dagencampagne van het kabinet-Balkenende. Ned.2, 20.25-20.55u.

praatprogramma

Wat heet! Praatprogramma met als gasten Ellen van Langen, die wereldatleten bijeen heeft gebracht voor de jaarlijkse Grand Prix-wedstrijd in Hengelo, Europarlementariër Sophie in ’t Veld (D66), over de ‘gay pride’ in Warschau en jazz-zangeres Rose over haar komende optreden met Solomon Burke. Ned. 3, 19.25-20.30u.

Knevel & Van den Brink. Het merendeel van het kabinet-Balkenende licht de plannen uit het regeerakkoord toe, met als belangrijkste thema’s jeugd, onderwijs, sociale samenhang, veiligheid en respect. Ned.1, 23.10-0.05u.

documentaire

Tegenlicht: Carácas, de informele stad. Portret van een stad die in veel opzichten exemplarisch is voor de exploderende urbanisatie op continenten als Afrika en Zuid-Amerika. Met bijdragen van de jonge, activistische architecten Alfredo Brillembourg en Hubert Klumpner. Zij vertegenwoordigen een pragmatische generatie architecten, die bouwen vanuit een nieuw soort sociaal-maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als een dolgedraaide magneet heeft de hoofdstad van Venezuela de afgelopen decennia nieuwe bewoners aangetrokken, zestig procent van de nu ruim zes miljoen inwoners woont in zelfgebouwde huizen in de barrios, onder informele omstandigheden waar alleen de wetten van de zelfbeschikking heersen. Ned.2, 20.55-21.46u.

Power to the people: The battle of Trafalgar Square. Een groep ex-soldaten voelt zich door de Britse regering aan de kant gezet nadat ze voor hun land gevochten hebben. Ze bereiden een protestactie voor. In ‘vol militair ornaat’ bezetten ze het drukke Trafalgar Square in het centrum van Londen en plaatsen als een eerbetoon aan ‘alle vergeten en verlaten oorlogshelden’ hun eigen standbeeld voor Nelsons zuil. BBC2, 22.00-23.00u.

amusement

Musical Awards Gala 2007. Tijdens het John Kraaijkamp Musical Awards Gala zijn voorproefjes van het komende musicalseizoen te zien, waaraan verschillende artiesten meewerken. Verder worden er diverse prijzen uitgereikt, zoals de oeuvreprijs en de ANWB Publieksprijzen voor beste grote en kleine musical en prijzen voor de beste mannelijke en vrouwelijke hoofd- en bijrollen. Ned.1, 20.30-22.40u.

muziek

Rostropovich. Portret van de onlangs overleden Russische dirigent en cellist Mstislav Rostropovich. BBC 2, 0.20-1.10u.

drama

Van jonge leu en oale grond. Regiosoap uit Overijssel. Centraal staat de boerenfamilie Wildspieker. Journalist Fenna Wildspieker herinnert zich de plek waar ze opgroeide als een bekrompen boerengemeenschap. „Ik ben niet weggegaan, ik ben gevlucht!”, zegt ze en daarom is ze in een grote stad gaan wonen met haar man en haar dochter van 8 jaar. Maar alles verandert als ze na een scheiding op zoek moet naar een nieuw huis, en tegelijkertijd haar vader sterft. Fenna besluit om bij haar moeder in te trekken en is plotseling weer terug in haar geboortestreek. Ned.2, 18.45-19.25u.

informatief

Radio Bergeijk, toewijding in beeld. Serie verslagen over Radio Bergeijk, een satire op een lokaal radiostation. Presentatoren zijn ankerman Toon Spoorenberg en zijn beste kennis Peer van Eersel. Met als gastacteurs onder anderen Peter Drost, Annet Malherbe, Anniek Pheifer, Margôt Ros en Lies Visschedijk. Ned.3, 22.55-23.25u.

AUTO’s

De garage. Programma waarin de band tussen mens en auto centraal staat. In een tot garage omgebouwde studio met publiek wordt met diverse gasten gesproken over hun liefde voor de auto. Ned.3, 20.30-21.20u.

Sport

De Wedstrijden. Samenvattingen van de in het afgelopen weekeinde gespeelde voetbalwedstrijden in de Duitse Bundesliga, de Italiaanse Serie A, de Spaanse Primera Division, de Belgische Eerste Klasse en de Schotse Premier League. Tien, 23.00-0.05u.