Televisie Overige films

Eurotrip (Jeff Schaffer, 2004, VS). Kots, kwijl en pies zijn sinds Porky’s pikante pretpark onmisbare elementen in de Amerikaanse tienerfilm. In Eurotrip zijn alledrie de lichaamssappen binnen een kwartier al langsgekomen. En dan moeten de vrienden Scott en Cooper nog naar Europa afreizen om Scotts Duitse penvriendin Mieke op te zoeken. Ze reizen in Europa van Londen naar Parijs naar Amsterdam naar Bratislava naar Berlijn naar Rome, van hooligan naar sm-meesteres naar hasjcake en naar mini-Hitler, kortom van cliché naar cliché. Veronica, 20.30-22.00u.

2046 (Wong Kar-wai, 2004, CN/F/D/HK). Zoals In the Mood for Love een duet was tussen Tony Leung en Maggie Cheung, zo is deze vervolgfilm een reidans, waarin de ene na de andere betoverende vrouw het leven van een schrijver betreedt. De mooiste Aziatische actrices passeren: Gong Li, Zhang Ziyi, Faye Wong en Maggie Cheung. Allemaal zijn geliefden, voor langere of kortere duur, in het heden, het verleden of de toekomst. Een ware belevenis: als film misschien een mislukking, maar dan toch een grandioze mislukking. Arte, 20.40-22.45u.

The Acid House (Paul McGuigan, 1998, Engeland). Drieluik naar korte verhalen over Schotse onderklasse van Irvine Welsh, wiens werk eerder leidde tot Trainspotting, wil een hilarische black comedy zijn, maar slaat de plank mis. Amateurvoetballer wordt door toedoen van God een vlieg. Sukkel trouwt zwangere vrouw. En een voetbalvandaal verwisselt van lichaam met pasgeboren baby. MTV, 22.05-23.50u.

James Dean (Mark Rydell, 2001, VS). Deze voor televisie gemaakte film vertelt het levensverhaal van James Dean, een van de iconen van de jaren vijftig. Dean werd beroemd in/als Rebel Without a Cause, de film over onbegrip tussen ouders en rebelse tieners. Met James Franco als Jimmy Dean. BBC 1, 0.45-2.15u.