Radio Voorkeur

Kunststof. Gast is regisseur Lotte van den Berg. Zij debuteerde in toneelgroep Het Paleis met De alchemist en nu is haar nieuwe voorstelling Het gerucht te zien op Het festival aan de Werf in Utrecht. Op een doorgaande plek in de stad plaatste zij een geluidsdichte ruimte. Een van de wanden is van glas en geeft zicht op een uitsnede van de stad in beweging. Het publiek zit binnen en kijkt naar buiten. De vier acteurs zoeken de beschutting van de geluidsdichte ruimte. Radio 1, 19.00-20.00u.

Desmet live. Gasten zijn de journalisten Ralf Bodelier en Mirjam Vossen, die iets willen doen aan de extreme armoede in Afrika. Daarom hebben zij het boek Hulp: waarom ontwikkelingshulp moet, groeit en verandert geschreven, om de westerse twijfel over ontwikkelingshulp de wereld uit te helpen. Radio 5, 18.05-19.50u.

Hoe?Zo! Drukke kinderen, pech, onvruchtbaarheid en ziekte. In Marokko wordt dergelijke tegenslag vaak aan een kwaadaardige djin geweten. Gast Philip Hermans, hoogleraar antropologie, vertelt over zijn onderzoek naar traditionele Marokkaanse geneeswijzen. Radio 5, 21.02-22.00u.