Proces gestart tegen Lernout & Hauspie

Proces gestart tegen Lernout & Hauspie Gent, 21 mei. Bezoekers registreren zich om het proces rond het failliete spraakherkenningsbedrijf Lernout & Hauspie bij te wonen, het grootste fraudeproces uit de Belgische geschiedenis. De Gentse rechtbank was te klein voor de 21 verdachten en hun 90 advocaten, daarom wordt het proces gehouden in een congrescentrum. Lernout & Hauspie leek in de jaren negentig een van de meest succesvolle softwareondernemingen in België, totdat bekend werd dat de bestuurders hadden gelogen over de omzetcijfers. De koers kelderde en niet lang daarna ging het bedrijf failliet. De Belgische justitie eist 115 miljoen euro van de verdachten, van wie enkelen al even in de cel hebben gezeten. Foto AP People register to attend the trial of speech recognition company Lernout & Hauspie, l in Ghent, belgium, Monday, May 21, 2007. Belgium's biggest fraud trial opened on Monday, against the bosses of a high-tech company that rose to a market value of US$10 billion (euro7.4 billion) before going bankrupt. (AP Photo/Yves Logghe) Associated Press