Milli Görüs-baas dreigt met verzet om Westermoskee

Door onze Amsterdamse redactie

Amsterdam, 21 mei. Als de gemeente Amsterdam de bouw van de Turkse Westermoskee in Amsterdam tegenhoudt, zullen Turken uit heel Europa komen demonstreren. De kans is groot dat die demonstratie uit de hand loopt. Dat zei moskeevoorzitter Fatih Dag van de organisatie Milli Görüs afgelopen zaterdag in Trouw. Afgelopen week kwam een eind aan de samenwerking tussen woningcorporatie Het Oosten en de Turkse organisatie Milli Görüs. De twee zouden samen midden in Amsterdam een moskee bouwen. Na ruzies stapte Het Oosten uit het project. Burgemeester Cohen heeft inmiddels opheldering gevraagd aan Dag over zijn uitspraken. Directeur Yusuf Altuntas van het bestuur Milli Görüs Noord Nederland zei dat Dag namens zichzelf sprak en er geen plan is om te gaan demonsteren.