Israël vuurt een raket af op het huis van een Hamas-politicus

Jeruzalem. De Israëlische luchtmacht heeft gisteren een raket afgevuurd op het huis van een parlementariër van de Palestijnse regeringspartij Hamas. Daarbij vielen acht doden en twaalf gewonden. De parlementariër, Khalil al-Haya, was niet thuis en bleef ongedeerd. Volgens omwonenden waren zeker zes doden familieleden van Al-Haya. De luchtaanval volgt op een beslissing van het Israëlische kabinet om de militaire operatie in de Gazastrook te ”intensiveren” als reactie op de Qassamraketten die worden afgevuurd vanuit Gaza op het zuiden van Israël. Honderden Israëliërs zijn hun huizen ontvlucht vanwege de beschietingen. De afgelopen vijf dagen zijn zeker 27 Palestijnen omgekomen bij de Israëlische luchtaanvallen. Israël heeft de noodtoestand afgekondigd in de Gazastrook en een onbekend aantal tanks en grondtroepen naar het gebied verplaatst.