IKON wint twee televisieprijzen

Hilversum, 21 mei. De IKON heeft gisteren twee prijzen gewonnen tijdens het Europees televisiefestival voor godsdienstige programma`s dat in Kristiansand in Noorwegen werd gehouden. Het programma Stille Nacht, Heilige Nacht, dat de IKON op Kerstavond 2006 uitzond, kreeg een eerste prijs voor beste religieuze televisieprogramma. In het programma vertelden bekende en onbekende Nederlanders over hun favoriete kerstliedjes. De drie andere prijswinnaars kwamen uit Frankrijk, Groot-Brittannië en Ierland. Volgens de jury sprongen deze vier programma`s eruit omdat ze aangeven ”hoe we in Europa samenleven”. De website die het IKON-programma Geloof, Sex en (Wan)Hoop ondersteunt, viel ook in de prijzen. Een eervolle vermelding kreeg de serie Het hoogste woord van de NCRV. Het festival vindt eenmaal in de drie jaar plaats en werd voor de zestiende keer gehouden.