Gorilla agressief door steentjes

Gorilla Bokito, die vrijdag uit zijn verblijf in Diergaarde Blijdorp ontsnapte, werd geplaagd door kinderen die steentjes gooiden. De 57-jarige vrouw die door Bokito ernstig verwond is, zou oogcontact hebben gemaakt wat de aap als ‘bedreigend’ ervoer, zo concludeert de Rotterdamse dierentuin. De vrouw, die een gebroken onderarm, pols en bijtwonden opliep, wil de dierentuin aansprakelijk stellen. Bokito maakte een sprong van 3,5 meter, blijkt uit sporenonderzoek. Hij haalde de overkant van de gracht en kon zich net met zijn voorpoten op de kant hijsen. De uitbraak was wereldnieuws. De Australische krant Sydney Morning Herald kopte met „King Kong gone Wrong”, volgens de Canadese krant The London Free Press „terroriseerde” Bokito bezoekers en The Brunei Times schreef dat een Nederlandse gorilla „door het lint” was gegaan. (ANP)

Bekijk foto’s en filmpjes van Bokito op: www.youtube.com