een weekeinde vol voetbal

VfB Stuttgart heeft zaterdag het Duitse landskampioenschap behaald. De ploeg van trainer Armin Veh versloeg op de laatste speeldag Energie Cottbus met 2-1. De zege van concurrent Schalke 04 (2-1 tegen Arminia Bielefeld) deed er daardoor niet meer toe. Het is de vijfde landstitel voor Stuttgart, dat in 1992 voor het laatst kampioen was geworden. De ploeg nam vorige week de koppositie van Schalke 04, dat toen verloor bij Borussia Dortmund. VfB Stuttgart staat ook in de Duitse bekerfinale, tegen FC Nürnberg.

Real Madrid blijft koploper in de Spaanse competitie. De ploeg won van Recreativo Huelva: 3-2. Ruud van Nistelrooy scoorde een keer voor Real Madrid, dat in punten gelijk staat met Barcelona. De ploeg uit Catalonië won bij Atlético Madrid (6-0) maar staat tweede op basis van het onderling resultaat met Real.

Doelman Sander Westerveld is zaterdag met zijn club Almeria gepromoveerd naar de Spaanse Primera Division. Een 3-1 zege op Ponferradina zorgde ervoor dat de club volgend seizoen op het hoogste niveau speelt.

Porto heeft gisteravond zijn landstitel geprolongeerd. Het is voor de 22ste keer Portugees kampioen. Door de overwinning op Deportivo Aves (4-1) in de laatste speelronde bleef de ploeg Sporting Portugal en Benfica voor.

Na een jaar afwezigheid keert Juventus komend seizoen terug in de Serie A van het Italiaanse voetbal. De ploeg van trainer Didier Deschamps, teruggezet met negen strafpunten wegens betrokkenheid bij een omvangrijk corruptieschandaal, won zaterdag met 5-1 van Arezzo en kan in de resterende wedstrijden niet meer van de promotieplaatsen in de Serie B verdrongen worden.

Fiorentina, Palermo en Empoli spelen komend seizoen in het UEFA-Cuptoernooi. Door het gelijkspel van concurrent Atalanta zondag tegen landskampioen Inter (1-1) zijn de drie Italiaanse voetbalclubs met nog een ronde te spelen zeker van deelname. Voor Empoli is het de eerste Europese deelname.

Levski Sofia is voor de 26ste keer kampioen geworden van Bulgarije. De titelverdediger won zaterdag met 5-3 de uitwedstrijd van stadgenoot Lokomotiv. Met nog een ronde te spelen, is de voorsprong van vijf punten niet meer in te halen door de nummer twee CSKA Sofia.

Middenvelder Owen Hargreaves speelt komend seizoen voor de Engelse kampioen Manchester United. Zijn club Bayern München heeft de transfer gisteren bevestigd. De Engelse international zou een vierjarig contract tekenen bij United. Met de transfer zou een bedrag van ongeveer 25 miljoen euro gemoeid zijn. (ANP)