7 Game

Racende aap

Diddy Kong Racing DS

Platform: DS, 45 euro, Nintendo

Waarom zou je Diddy Kong Racing voor de DS spelen als je ook Mario Kart DS kunt nemen? Bijvoorbeeld omdat je meer van kleurrijke beesten houdt dan van besnorde loodgieters. Feit is wel dat Diddy Kong Racing DS natuurlijk erg leentje buur speelt bij Mario Kart; de ongekroonde koning van de kartracegames. Maar dat was tien jaar geleden ook al zo. In 1997 verscheen Diddy Kong Racing voor de Nintendo 64 en leunde hevig op Mario Kart 64 dat een jaar eerder het licht zag. Sommigen vinden Diddy Kong Racing beter dan Mario Kart, anderen noemen dit heiligschennis. Feit blijft dat deze game anno 2007 op de DS een goed humeur bezorgende arcaderacer is met meer diepgang dan de koddige graphics doen vermoeden. Ook de multiplayer met maximaal 8 spelers zorgt voor heel wat plezier in trein, bus of vliegtuig. Maar… Mario Kart blijft toch net een tikkie beter. (JM)

Met bijdragen van Jessica van Geel, Carola Janssen, Jan Meijroos en Nicole Robbers