1 Versieren

Geverfde katten, het zou een hype zijn in de VS. Het blijkt een ‘urban legend’ met verf die Photoshop heet.

Geverfde katten

www.whypaintcats.com; het boek is te bestellen via www.amazon.com, 16,95 dollar, excl. verzendkosten.

Genoeg van de saaie looks van je kat? Gooi er gewoon een verfje tegenaan. Een artistieke pimpbeurt kost 1.500 dollar. Even googelen en je ziet vele websites vol staan met de kleurrijk beschilderde viervoeters. Het zou inmiddels een ware hype zijn in de Verenigde Staten... Een Siamese kat met rode bikini, badmuts en lippenstift, een roodharige kat met een clown op zijn achterwerk, eentje met de Amerikaanse vlag, of als de kerstman. Gekke jongens, die Amerikanen. Maar het blijkt een ‘urban legend’ met verf die Photoshop heet. De foto’s komen uit het boek Why paint cats van Burton Silver en Heather Busch. En tja, wie ooit op het nogal wonderbaarlijke plan is gekomen om het haar van zijn kat te verven, weet dat een wasbeurt alleen al een onmogelijke opgave is. Wat trouwens niet wil zeggen dat er geen ethische discussie wordt gevoerd op verschillende sites. ‘I find this dangerous and abusive’, is een van de mildere reacties. Vriendjes laten schrikken? Stuur een powerpoint met de opgeleukte katten, via slideshare.net, zoeken op ‘painted cats’. (JvG)