Een zwaard voor de Nintendo

zwaard.jpgDe Nintendo Wii spelcomputer heeft een belangrijk voordeel ten opzichte van sjieke concurrenten als de PlayStation 3 en de Xbox 360: de bewegingsgevoelige controller geeft je als gamer de mogelijkheid om echt in actie te komen.
Natuurlijk kun je het spel The Legend of Zelda, Twilight Princess, gewoon spelen met de Wii-remote, maar veel leuker  is het zwaard en schild-setje waarmee je alle Bulbins, Diababa’s, Bullbo’s, vleesetende planten en andere engerds te lijf gaat. Zo wilde je vroeger altijd al riddertje spelen: gewapend met een plastic kromzwaard, een handig mes en een schild om de ergste virtuele klappen op te vangen. Alleen nog een Wii-maliënkolder, een Wii-goedendag en een Wii-boog en die prinses Zelda is in mum van tijd bevrijd. Voor dertig dollar te koop, in de VS.

Een leuke rondleiding door het rijk van Zelda op zelda.com/tp/.