Column

Stamkroegpraatjes

Als je net neptieten hebt, dan moet je ze de eerste tien dagen goed vasthouden als je de trap afloopt omdat ze anders in je rug kunnen schieten. Dat vertelde een bevriende huisarts mij afgelopen week onder een etentje, dat mij naarmate de avond vorderde steeds minder lekker smaakte.Hij verhaalde ook nog uitgebreid over de vele complicaties van zijn bijgevulde vrouwelijke patiënten. Een mevrouw had haar borsten in een goedkope Belgische kliniek laten bijvullen en had duidelijk maandagochtendtieten gekregen. Afgesproken was model Vanessa 1984 en ze kwam thuis met type Friteszak 1968. Een tepel hing als een melanoom in haar nek en ze was door de Belgische arts niet gehecht maar roestig geniet, waardoor een van haar twee borsten ook nog eens was gaan lekken. Dus ze had een patatje zonder en een patatje met.

Verder kreeg ik nog een paar vrolijke verhalen over dames die hun lubberende kut laten bijknippen. De vrijwillige besnijdenis doet het op het ogenblik heel goed in de betere kringen. Schaamliposuctie is iets dat heel veel vrouwen van hun liefhebbende echtgenoot voor Moederdag cadeau hebben gekregen. Verder was ik verbaasd over het feit dat bijna elke loodgieter botox mag spuiten en dat die beroemde televisiedokter Schumacher amper zijn co-schappen heeft gelopen. Die gozer kan nog geen aambei van een hazelip onderscheiden. Als je hem een kwakzalver noemt dan krijg je een proces aan je broek, maar in mijn stamkroeg noemen we die engerd gewoon een kwakzalver.

In diezelfde kroeg hadden we het over het feit dat je als je als lijk een of meer organen afstaat korting krijgt op je begrafenis of crematie. Ik vind het een aantrekkelijke aanbieding van de firma Monuta, de uitvaartverzorger die op deze manier een grafsteentje wil bijdragen aan het tekort aan orgaandonoren. De firma heeft natuurlijk zelf ook voordeel. Als je een lijk flink leeg sloopt dan is het lichter en dat scheelt een drager. Dus eigenlijk heeft Monuta het bedrag er vrij snel uit. Ook hoeft de crematoriumoven minder lang te branden, waardoor het doneren van je organen ook nog beter is voor het milieu.
Cremeren is sowieso beter voor het milieu. Niet zo lang geleden hoorde ik dat de lichamen van kankerpatiënten na hun dood door de vele chemokuren minder gemakkelijk vergaan. Sterker nog: dat de grond van vele begraafplaatsen zelfs chemisch verontreinigd is.

Kotsende maden komen lichtgevend de grond uit. Hoorde ook het verhaal van de maden die klagen over de vele kunstheupen die pijn doen op hun vullingen. Over een aantal eeuwen worden dat nog vrolijke opgravingen. Tieten van siliconen, pacemakers van plastic, toupetjes van nylon en titanium gewrichten worden dan lang bestudeerd door archeologen.

Volgens Monuta hoef je niet te bewijzen dat er onderdelen uit opa of oma gesloopt zijn. De firma gaat er van uit dat over zoiets niet wordt gelogen. Ik ga daar wel van uit. Ik denk dat er binnenkort op grote schaal lijkfraude wordt toegepast. Dat de familie de broek van de overleden oma d’r kont trekt om aan te tonen dat ze tijdens haar leven haar schaamlippen geschonken heeft aan een ongelukkig nichtje die er een paar hele fijne oorlelletjes aan heeft overgehouden. Of telt orgaandonatie tijdens je leven niet? Moet je echt dood zijn? Het ministerie van WVC gaat onderzoeken of de korting wel mag. Je mag voor organen namelijk niet betalen. Rooie Henk vertelde het verhaal van een aanhanger van de Londense voetbalclub Arsenal die een hart kreeg van een Chelsea-fan. In het begin deed het hart het prima tot hij wist van wie het kwam. Hij begon het op natuurlijke wijze af te stoten. Of ik het verhaal geloof? Het is een typisch Henkverhaal.

Die rooie vertelt ook dat er wereldwijd een miljard vrouwen de pil slikken en dat zij per dag anderhalve liter urineren. Dat is anderhalf miljard liter per dag en in die anderhalf miljard liter zit anticonceptie. Het zal niet lang meer duren of alle vissen zijn of homoseksueel of onvruchtbaar of willen hun schaamlippen laten bijknippen. Maar je moet niet alles geloven. Henk zegt ook dat hij dit weekend voor straf zijn geld van de Wereldbank gaat halen!