Radio Voorkeur

Singer-Songwriters. Van 20 tot en met 27 mei zet Radio 6 de singer-songwriter in de schijnwerpers. Door de programmering heen zijn specials, interviews en veel muziek van deze artiesten te horen, zoals zondag:

Mezzo. Randy Newman staat centraal. Imme Schade van Westrum sprak Newman over de sociaal-geografische achtergronden van de songs Louisiana 1927, Baltimore, Birmingham en I Love LA. Verder Newmans eigen verhaal achter het voor Frank Sinatra geschreven Lonely At The Top. Zowel The Voice als Barbra Streisand wees de song af uit vrees dat de luisteraar een te cynisch beeld zou krijgen van de supersterstatus. 10.00-11.00u.

Meta op Zondag. Sting praat over zijn werkwijze en inspiratie. Verder aandacht voor de Amerikaanse singer-songwriters Michael Franks, Kenny Rankin, Janis Ian en Harry Nilsson. 11.00-12.00u.

Vroege Vogels. Met atleet Kamiel Maase, die tweehonderd kilometer per week loopt. En met biologiestudent Freek Vonk, die gefascineerd is door gifslangen. Gifslagen zijn een goudmijn voor de farmaceutische industrie. Radio 1, 08.00-10.00u.