Radio Voorkeur

Tros Muziekcafé. Te gast is Laura Fygi, die haar loopbaan begon in de meidenpopgroep Centerfold. Eind vorige maand kwam haar eerste Franstalige album Rendez Vous uit, met composities van Cole Porter, Django Reinhardt, George Gershwin, Kurt Weill en anderen. Radio 2, 16.00-18.00u.

Opium. Acteur, regisseur en artistiek leider Ton Lutz won twee keer de Louis d’Or en kreeg in 1990 de VSCD oeuvreprijs. Lutz gaf sinds de vroege jaren vijftig les aan de Amsterdamse toneelschool en was daardoor ook de leermeester van vele generaties toneelspelers. Xandra Knebel schreef een boek over zijn theaterleven. Verder regisseuse Simone de Vries, die de documentaire Blond, blue eyes maakte over acteur Rutger Hauer. En schrijver Ton van der Lee, die sinds tien jaar in Mali woont en onlangs zijn eerste roman publiceerde, De geestbewaarder. Radio 1, 19.04-20.00u.

Easy listening. Aandacht voor het binnenkort te verschijnen eerbetoon aan Ella Fitzgerald, We All Love Ella, met dertien klassiekers uit het repertoire van de ‘First Lady of Song’. Radio 2, 23.02-24.00u.