President Bush opent nieuwe ‘ war room’

President Bush opent nieuwe ‘ war room’ WASHINGTON, 19 mei. De Amerikaanse president, George Bush, heeft gisteren na een ingrijpende renovatie de zogeheten ‘situation room’ in het Witte Huis weer in gebruik genomen. Dit vergadercentrum van de Nationale Veiligheidsraad, gelegen in de kelder van de westvleugel, is uitgerust met de nieuwste informatie- en communicatietechnologie om leiding te geven aan militaire operaties, zoals de oorlog in Irak, en om crises te bezweren. Afgelopen donderdag leidde president Bush zijn vertrekkende Britse bondgenoot Tony Blair al rond in de vernieuwde ‘oorlogsbunker’. Gisteren verrichtte Bush een symbolische openingshandeling, in gezelschap van veiligheidsadviseurs en vicepresident Dick Cheney (foto onder, tweede van links). Foto AP The newly renovated White House Situation Room is seen from the perspective of the president of the United States' chair during a tour given to news photographers in Washington May 18, 2007. REUTERS/Yuri Gripas (UNITED STATES) REUTERS