Phelps staat al vroeg op

Olympisch zwemkampioen Michael Phelps staat dit weekend vroeg op, om zich bij de Eric Namesnik Memorial Grand Prix voor te bereiden op de olympische zwemfinales van Peking 2008. Bij de wedstrijden in Michigan zijn de finales ‘s ochtends gepland, net als bij de Spelen volgend jaar. Televisie-maatschappij NBC wil de olympische zwemfinales op prime time uitzenden in Amerika.

Dus stapt Phelps, onlangs uitblinker bij de wereldkampioenschappen in Melbourne, een paar ochtenden om zes uur uit bed en begint hij veel eerder dan normaal aan zijn wedstrijdvoorbereiding. De eerste keer was hij de avond tevoren in slaap gevallen bij een NBA-wedstrijd op televisie. Een kop koffie gaf hem genoeg energie om zijn races te winnen. „Dit weekend krijgen we de kans om ervaring op te doen met hard zwemmen vroeg in de ochtend. Het is compleet iets anders dan we gewend zijn”, zei Phelps. (AP)