Mariko Mori

Mariko Mori Beeldende kunst Het Groninger Museum toont ‘Oneness’, een overzicht van de Japanse kunstenares Mariko Mori (1967). Centraal staat de interactieve ‘Wave UFO’, die de verbondenheid der stervelingen uitdrukt. „Mori’s werk is een slimme, postmoderne mix van commercie en religie. Bij haar is alles smooth en glad en immaterieel. Haar werk is even extreem en radicaal als dat van voorgangster Kusama, en er gaat evenzeer een grote dreiging vanuit. Het is niet duidelijk of de kunst een vorm van cultuurkritiek is, of dat Mori echt gelooft in de sentimentele droom van menselijke verbondenheid. Vermoedelijk het laatste.” Janneke Wesseling, 18 mei 2007. T/m 2 sept. Groninger Museum, Museumeiland 1, Groningen. Info www.groningermuseum.nl. A installation by Japanese artist Mariko Mori on show at the Arsenal as part of the 51st International Art Exhibition in Venice 08 June 2005. The Exhibition organized by Fondazione La Biennale di Venezia will open to the public next Sunday 12 June. AFP

Het Groninger Museum toont ‘Oneness’, een overzicht van de Japanse kunstenares Mariko Mori (1967). Centraal staat de interactieve ‘Wave UFO’, die de verbondenheid der stervelingen uitdrukt.

„Mori’s werk is een slimme, postmoderne mix van commercie en religie. Bij haar is alles smooth en glad en immaterieel. Haar werk is even extreem en radicaal als dat van voorgangster Kusama, en er gaat evenzeer een grote dreiging vanuit. Het is niet duidelijk of de kunst een vorm van cultuurkritiek is, of dat Mori echt gelooft in de sentimentele droom van menselijke verbondenheid. Vermoedelijk het laatste.”

Janneke Wesseling, 18 mei 2007.

T/m 2 sept. Groninger Museum, Museumeiland 1, Groningen. Info www.groningermuseum.nl.