Internet Voorkeur

Alledaagse ergernissen. Het fileprobleem is simpel op te lossen. Op even dagen rijden alleen auto’s met een kenteken dat eindigt op een even getal, op oneven dagen alleen oneven eindigende kentekens. Alle deelnemers aan dit ‘nummerbordrijden’ krijgen aan het eind van het jaar de helft van de wegenbelasting terug. Dit idee, van VROM-ambtenaar Herman Meines, is te lezen op de site De IJskast, die elke dag een verse oplossing voor een politiek of maatschappelijk probleem biedt.

Ook is er op De IJskast aandacht voor alledaagse ergernissen. Zo wil Godelief Swank dat er een site komt voor producten die uit de handel worden genomen: “Waarom hebben fabrikanten de onbedwingbare behoefte om hun producten ieder jaar te verbeteren, te vernieuwen, te restylen?”

De meeste brieven op De IJskast zijn aan politici, ondernemers en bestuurders gericht. Soms geven die ook antwoord. ANWB-directeur Guido van Workum vindt het idee om een fietsenwacht op te richten voor fietsers met pech onderweg weliswaar sympathiek, mailt hij, maar niet rendabel.

Oplossingen en ergernissen op www.deijskast.nl