Husky Rescue

Ook Finland doet van zich spreken nu er een Scandinavische pop-invasie gaande is. Na alle mysterieuze rock uit Zweden, en de akoestische verrichtingen van Kings of Convenience uit Noorwegen, laat Finland van zich horen met het verbluffend hip klinkende Husky Rescue. Het vijftal mag zich dan noemen naar de poolhond, hun muziek is een urbane versmelting van nostalgische instrumentaties en subtiele electronica, van een stem voorzien door Lolita Reeta-Leena Korhola. Het tempo is loom, en de sound prettig ouderwets. In combinatie met die prevelende meisjesstem is het resultaat nogal eens lounge-achtig. Maar de glazige gitaarakkoorden en de soms ontsporende synthetica geven aardig tegenwicht. Prijsnummer op Ghost Is Not Real is de single Nightless Night waarin Korhola betoverend het ochtendgloren bezingt.

Hester Carvalho

Husky Rescue. Ghost Is Not Real (Catskills Records). Optredens: 23/5 Rotown, Rotterdam; 24/5 Atak, Enschede; 25/5 Effenaar, Eindhoven; 26/5 MCV, Utrecht; 27/5 Paradiso, Amsterdam.