Festival aan de Werf

Festival aan de Werf THEATER Op het Festival aan de Werf, dat donderdag in Utrecht begon, staat de voorstelling U bevindt zich hier van theatermaker en decorontwerper Dries Verhoeven. De bezoeker ligt in zijn eigen, lege hotelkamertje van kaal hout . „Ga liggen op het bed en kijk naar het plafond. Het is een spiegelplafond. Ik zie mezelf liggen, alsof ik uit mezelf bent getreden. Dan geschiedt het wonder. Het plafond gaat omhoog. Meters hoog. Langzaam komen in de enorme spiegel de andere kamers in beeld, waar ook gasten op bed naar te plafond liggen te kijken. [...] U bevindt zich hier van Dries Verhoeven is een nieuw hoogtepunt in het ervaringstheater.” Wilfred Takken, 16 mei 2007. T/m 26 mei Festival aan de Werf. 5-15 juli Over het IJ, Amsterdam. 3-12 aug Boulevard, Den Bosch. Inl. www.festivalaandewerf.nl. Nederland, Utrecht, 15-05-2007 Festival a/d werf. Jaarbeurs, Theatervoorstelling 'U bevindt zich hier'.In een groot hotel krijgt iedere toeschouwer zijn eigen slaapkamer. Daar is hij alleen en anoniem. Totdat hij zicht krijgt op de mensen aan de andere kant van de muur. Dries Verhoeven, regisseur van Foto:Evelyne Jacq Jacq, Evelyne

Op het Festival aan de Werf, dat donderdag in Utrecht begon, staat de voorstelling U bevindt zich hier van theatermaker en decorontwerper Dries Verhoeven. De bezoeker ligt in zijn eigen, lege hotelkamertje van kaal hout .

„Ga liggen op het bed en kijk naar het plafond. Het is een spiegelplafond. Ik zie mezelf liggen, alsof ik uit mezelf bent getreden. Dan geschiedt het wonder. Het plafond gaat omhoog. Meters hoog. Langzaam komen in de enorme spiegel de andere kamers in beeld, waar ook gasten op bed naar te plafond liggen te kijken. [...] U bevindt zich hier van Dries Verhoeven is een nieuw hoogtepunt in het ervaringstheater.”

Wilfred Takken, 16 mei 2007.

T/m 26 mei Festival aan de Werf. 5-15 juli Over het IJ, Amsterdam. 3-12 aug Boulevard, Den Bosch. Inl. www.festivalaandewerf.nl.