Drinkwater in Kennemerland vrij van E-coli-bacterie

HOOFDDORP, 19 mei. De E-coli-bacterie lijkt te zijn verdwenen uit het drinkwater van Haarlem en omstreken. In watermonsters zijn gisteren geen sporen meer gevonden van de bacterie die buikgriep veroorzaakt. Dat heeft het crisiscentrum in Haarlem bekendgemaakt. Volgens een woordvoerster is de bacterie in voorgaande dagen aangetroffen in een van de zes kelders van een pompstation van waterleidingbedrijf PWN in Hoofddorp. Die kelder is inmiddels van het leidingnet afgesloten en wordt momenteel leeggepompt. Vogelpoep die via het dak in het drinkwater terecht is gekomen, heeft hoogstwaarschijnlijk de besmetting veroorzaakt. Het crisisteam raadt de 180.000 huishoudens in het gebied aan in ieder geval tot maandag het water twee minuten te koken voordat ze het drinken.