Dennis: Her Name Is Dennis

Dennis: Her Name Is Dennis (Who’s Next/PIAS) **

Dennis:Her Name Is Dennis (Who’s Next/PIAS)

De Nederlandse Pink of de zoveelste nieuwe Madonna: de platenindustrie is altijd gespitst op het vullen van gaatjes in de markt. Des te opmerkelijker is het dat het fruitige popmeisje Dennis (Denise van Donselaar) in veel opzichten ‘her own thing’ is. Ze schrijft haar eigen liedjes en weet wat ze wil, tot aan het beugelbekkie dat prominent op haar hoes prijkt. Dat haar vader de popveteraan en producer Rob van Donselaar is, doet alleen ter zake om aan te geven hoe vertrouwd Denise (23) al op jonge leeftijd was met een studio-omgeving. Her Name Is Dennis bevat slim in elkaar gezette plastic kitschmuziek, waarin het hele spectrum van r&b-achtige springdeuntjes tot de verplichte ballads aan bod komen. Soms klinkt Dennis wel heel erg luchtig, in een nummer dat heel passend ‘Bubblegum’ heet of in haar pogingen tot rap die eerder aan de Spice Girls dan aan Mary J. Blige schatplichtig zijn. Voor een Nederlandse Pink ontbreekt uiteindelijk toch de artistieke durf, om over Madonna nog maar een paar jaartjes te zwijgen.

JAN VOLLAARD